Nyttighetsdagen, den första ordentliga på länge.

Jag har verkligen varit nyttig idag.

Till Frukost åt jag Yogurt med en massa gott men nyttigt i, samma som jag åt i söndagskväll.

Till Lunch gjorde jag en kesopannkaka på ett halvt paket keso, 2 ägg och 2/3 dl rågmjöl. Det åt jag med två skivor kalkonbacon och en klick drottningsylt.

Middagen blev en pastasallad som bestod av fullkornspasta, strimlad kalkon, riven morot, tomat, purjolök, fetaost och en dressing gjord på Creme fraiche, cantadou pepparotsost och lite kryddor. 

Dagens träning
har också varit bra, powerwalk innan frukost och sen ett spinningpass på kvällen. Jag kände mig så hög på endorfiner att de 45 minuter vattengympa jag ledde flög förbi. Fullbokat pass där alla var supernöjda. Jag själv var också nöjd, dom tog i för kung och fosterland och kämpade varenda sekund. När man som instruktör har sånna otroligt engagerade och fantasitska deltagare förstår man varför man är instruktör! Jag älskar verkligen att vara instruktör! 

Nu är det dags att krypa ner i sängen eftersom det är vattengympa imorgon bitti också. 7.00 pigga och glada! Någon som är taggad på att komma till Forsgrenskabadet? :) Jag har en önskan och vision om att ta en powervalk dit imorn. Men jag är dålig på att komma upp. Jag tenderar till att hellre sova en extra halvtimme. Jag ska göra mitt bästa. 

Godnatt!

Idag är jag en vinnare, mer än vanligt alltså!

Jag har precis fått reda på att Sportamore.se är villig att sponsra mig och mina läsare med 10% rabatt! Det är helt underbart! :)

Toppen!

Livet är på uppgång helt enkelt!

Var in på akademibokhandeln idag och fynda tre böcker, en hälsokokbok, en brödbakarbok och en yogabok. Jag gillar't megamycket! :)





Här finns dom fotade en och en så man kan trycka på dom och se dom lite större om så önskas.


Nu ska jag städa lite innan det är dags att bege sig till jobbet. Ska vara med på Rachels spinning innan jag själv hoppar skriker och motiverar andra till att ta i. På mitt vattengympapass som är fullbokat! 


Att svälja sin stolthet och göra det som är bäst för välmåendet.

Jag såg nu att bilden i inlägget innan ser grått och trist ut. Tji fick jag för att försöka ta en fin bild med en Iphone. Men det va jättevackert egentligen.

Jag har insett att jag så länge försökt göra allt rätt på egen hand, jag ska ju bli PT! Men jag har stannat upp och insett, jag ÄR inte PT. Så om jag tar hjälp av en PT, så innebär inte det att jag aldrig kommer kunna bli PT själv. 
Så efter att ha läst lite bloggar om träning så visade det sig att det finns en internetPTsida som heter Aetas.se

Det tror jag kan passa mig. Eftersom jag är envis och lite bråkig på det sättet ;P 
Men ska höra mig för med några fler PTs också :)



Powerwalken på vackra Valhallavägen

Jag bestämde mig för att ta en powerwalk och kan inte låta bli att älska att bo inne i stan. Valhallavägen blir en perfekt höstidyll och utöver endorfiner får jag gå i en sagogång och får D-vitamin av solen.


Sometimes when you lose, you win.

Idag förlorade jag över mig själv. Jag sa till Marcus att nä, nu struntar jag i det här och köper godis. Så gick jag in på Sabis. När jag väl stod därinne så insåg jag att nej. Vad håller jag på med? Jag insåg också att jag måste hitta något att ersätta sötsuget med. 

Så jag köpte Yogurt och hallon. Mums.

Så som kvällsmål blev det nu En supersmarrig Yogurt.


Quinnapuffar, Solrosfrön, Linfrön, psylliumfrön, Hallon och på min även kokos. Åh smaskens, verkligen! 

Så jag förlorade mig själv för en stund men vann tillbaka både mig själv och gick hem med lite extra värdighet eftersom jag hade en lösning.

Det är mitt tips till världen. Sötsaker behöver inte vara onyttigt. Hallon stillade mitt enorma sötsug och jag har ätit något gott och nyttigt!

Motivation tips nr 2

Packa en väska.
Har du gymkläderna med dig så kommer det att hjälpa en liten bit. För hur kul är det att släpa runt på träningskläder när man inte använder dom? Ta med dom och använd faktumet till att dom är med som en anledning att gå till gymmet! :)

Söndag morgon.

Jag känner fortfarande lite i halsen. Så ingen träning idag =( 
Ska dock städa ur min gamla lägenhet som snart inte är min alls längre. Och städning är också ett bra sätt att förbränna på ;) 


Nu ska vi vara lite onödigt lyxiga och äta skivad fläskfilé på knäckemacka. Mmm.. Söndagslyx är det bästa som finns!

Sammanfattning av dagen kommer vara en lugn men smygaktiv dag helt enkelt :)

Ska skriva lite mer praktiskta inlägg under dagen också.

Kännigar i halsen = opepp

Det känns som om en förkylning kan uppstå. Men jag ska sova ut inatt och inte träna. Men Vill ju!
Det får lov att bli träning mån-tors + lör.

God natt alla ni som läser! :)


Vattengympa med galen gubbe och toppenstund på gymmet.

Jag körde min vanliga vattengympa idag på GIH och blev näst intill attackerad av en jättearg gubbe som var upprörd över att det var musik i simhallen. Ja ni läste rätt. Han var arg över att det var musik i simhallen för att han inte kunde komma och simma en annan tid än just den tiden vattengympan är.

Han var väldigt hotfull och tog sig friheten att bara klampa in i hytten där ljudregleraren är. Dock är det många rattar att skruva på så han hittade inte rätt. De fyra deltagare jag hade idag var dock förstående och sa till i kassan att han varit hotfull och att de tyckt att det var obehagligt. Ibland får man vara med om spännande saker.

Sen gick jag ner på gymmet och använde upp adrenalinet. Axlar och biceps är helt möra. Benen kommer också gå i strejk. Jag körde hårt på Crosstrainern i en halvtimme idag. Supermör! Men jag var svettigare än jag varit på länge, vilket är ganska bra ;)


Jag har köpt nya träningströjor på Gina. Så den blev välinvigd :)

Gott, snabbt, nyttigt.

Sitter och äter på jobbet, keso med makrill i tomatsås och lite linfrön. En knäckemacka utan pålägg vid sidan om.

Tro det eller ej men det är otroligt gott, prova!! :)


"Invägning" och målen i livet.

Jahapp. Here it comes.
Vikt:
84,9
Midjemått:
91
Underbystenmått:
96

Då var det ute i världen. Jag tycker att det tar emot, men man måste ju börja på botten för att ta sig till toppen!


Nike New Nike Pro Bra
Jag invigde nya sportBHn i veckan. Oj vad den satt bra! Jag blev helt förvånad. Min gamla sportBH är en sådan med knäppe i ryggen, och jag tror aldrig att jag kommer använda den igen. På riktigt. Denna sportBH sitter bra men inte tajt och jag kan helt klart rekomendera den!!
http://www.sportamore.se/produkt/15972-nike-new-nike-pro-bra-w-svartvit

Men vidare till målen i livet.
Ja helt klart ska jag ju trimma kroppen. Men det är en process och en livsstil.
Jag är vattengympainstruktör, men jag ska bli gyminstruktör här näst tänkte jag. Jag ska försöka bli det innan februari när spinningutbildningen går av stapeln. 
Jag har lite tankar om vad jag ska läsa härnäst, core, box och pilates finns också med :) 

Jag ska skriva några rader på jobbet tänkte jag. Idag är det vilodag och jag jobbar till 22.30 :)

Foesgrenskas charm och Rachels piska.

Som nämnt är det en lång dag idag. Klockan är bara tjugo i sex och jag har snart varit här i 12 timmar. Bara 4,5 timme kvar.

Lisa var sjuk så som vikarie på hennes spinning var Rachel! Ni minns väl, måndagsinstruktören som är sketa hård!! Jag är ganska trött. ;)

Imorn bitti blir det vägning/mätning! Jag är lite nervös :P

Woop


Godkväll såhär på en vilodag.

Imorgon blir en lång dag, börjar klockan 06.00 och kommer köra vattengympa på forsgrenskabadet (komsikom :D) och sedan simskola. Jag slutar redan vid 11.30, första gången, men jag börjar igen vid 14.00 och jobbar till 22.30 så jobbar sammanlagt 13,5 timmar. Men därimellan kommer jag vara på spinning och coren. Tiderna är tajmad med min träning, VÄRT!

Idag har jag inte bara vilat utan även ätit glass! MEN det gör faktiskt ingenting. 
Jag har faktiskt dessutom planer på att inte äta något sött på över en vecka. Nästa fredag kväll kan jag tänka mig att unna mig själv något. Men hey, socker är inte allt. Tacka vet jag keso! <3
Nu ska jag krypa i säng så jag får ordentligt med sömn, jag ska trots allt hålla igång länge imorn. 

:)

Bloglovin ^^

Följ min blogg med Bloglovin

Intersport kör på ocker?

Ja men just det!
Var på jakt efter en pulsklocka och en Iphonehållare till träning. Dock ville dom ta 1000:- spänn för sina billigaste pulsklockor på Intersport! Usch. Jag tänker mig den billigaste amatörklockan så jag kan känna mig för lite. Vilket var dom för tusenlappen. Urk.
Dock hittade jag någonstans att lägga Iphonen när jag tränar! <3

Tjii fick jag när jag provade den. Iphonen går ju inte alls i! jag blev lurad på intersport... *morr*

150:- på Intersport. 

Intersport är också en affär jag gillar. Yupyup. Hmm. ska se hur dom hanterar det imorn, jag kanske fortsätter att uppskatta dom.

Hur hittar man den där motivationen? Tips nummer 1.

Vad gör man? vad säger man till sig själv? 
Jag vill bara säga;

It's only in the head. Allt sitter i huvudet.

Att komma iväg kan givetvis vara svårt, men mitt allra första knep är att välja två-tre dagar i veckan som man ska träna och försöka hålla det. Att ha ett fast träningsschema gör det lättare att träna eftersom det blir en del av den förutbestämda veckodagen.

If I can do it, YOU CAN DO IT. :)

En tisdag med mycket rörelse.

Idag mina vänner blev vattengympan av, till skillnad från igår. Jag hoppade och skrek som en galning. Jag är bra, ni borde prova djupvattengympan på Forsgrenska badet antingen måndag klockan 18.00 eller tisdag klockan 07.00.

Efter vattengympan gick jag in på gymmet, körde 15 min crosstrainer för att få upp pulsen lite mer och efter det körde jag skiten ur triceps och bröstmuskler. Jag skakar nog fortfarande lite. Avrundade med 10 minuter till på CTn.

Jag älskar att köra hårt.

Jag överväger att åka iväg till Västertorp och köra lite mer på crosstrainer eller försöka springa lite. Men vi får se. Jag vill alltid så mycket dagen innan vilodag xP


I Februari ska jag gå en instruktörsutbildning i spinning. Jag har, som den nörd jag är, kikat efter spinnningskor.
Dom här är i en lagom prisklass och verkar bra! givetvis från sportamore.se.
Shimano M-087
Men ska ta en runda på andra sportaffärer innan jag bestämmer mig. 



Fortfarande lite skakig.

Ja, Rachels pass var så hårt att det fortfarande gör ont i lungorna såhär 6 timmar senare. Men det det var värt det! Ay Caramba!! Jag mår ju galet bra av detta!!
Min Vattengympa blev inställd för att ett barn kräktes i vattnet en timme innan. Så bassängen fick chockkloreras.

BHarna kom till rätta idag, så ska premiärträna med den svarta. Dock den vara lite för stor. MEN då får man byta. Så bra är Sportamore.se :)



Vinterskor.

Ja det är ju ingen hemlighet att det bara är 8 dagar kvar av Oktober och redan i November brukar snön kunna lämna några smakprov. Så jag vill ha fungerande skor som man kan vara ute i länge utan att frysa eller få ont. Så Så Sportamores stöveldel har varit föremål för mitt sökande.
Dessa skor lockar. Vad tycker ni? snygga, fula? varför?

Tretorn Snow Jogger W
Björn Borg Watson
Peak Performance Alaska

Så står man där med en lång näsa...

Jag väntade spänt på att min Sambo skulle hämta paketet från Sportamore. (eftersom jag håller på att skriva mig hos honom var det lättare att beställa paketet i hans namn nu innan mitt namn faktiskt står på dörren).

Jag blev lagom snopen när jag insåg att paketet inte alls var från sportamore utan faktiskt var till Marcus! Det högg till i hjärtat. Så jag ringde sportamore för att kolla vart mitt paket är!! Det är tydligen så att Schenker har lyckats schabla bort mitt paket! Så det trevliga killen från kundservice har lovat att spåra på vilka villovägar mitt paket har farit och försöka rätta till det. Jag väntar på mitt samtal.
Det jag har hört om sportamores sätt att hantera när något blir fel är enbart positivt och jag känner bara lite småbitter eftersom jag tänkte använda en av BHarna idag. Men sånt är livet. ;P

Jag känner mig bara så helt omotiverad och lite rädd för att gå på spinningen idag. Förra veckan gick det det ju inge vidare. MEN det är lite därför jag skapat denhär bloggen. Går jag inte på spinningen nu så kommer ju ingen vilja läsa. För vem vill läsa om hon som fegar ur? Det är bara å peppa, det är 2,5 timmar kvar tills det börjar. WOOPWOOP. Efteråt ska jag jobba. Vattengympa makes the money come to me. :)

Jag skriver nog en bit till ikväll. Shululu. ^^

Träningsplaner v.43

Måndag; 45 minuter spinnig (med Rachel!! Jag lovar det är så HÅRT.) 
Tisdag; Crosstrainer och styrketräna bröstmuskler, triceps och Mage.
Onsdag; Vila
Torsdag; 45 minuter spinnig (med Lisa, hon är TOPPEN! :) och 30 min core
Fredag; Vila
Lördag; crosstrainer och styrketräna axlar, biceps och rygg.
Söndag; Crosstrainer och styrketräna ben och rumpa.

På söndag blir det en utvärdering om det blev som jag planerat. ;)

Livsnjutare.

Jag är en livsnjutare. Men jag är också flexibel. Fick sug efter lite pizza så just nu har vi en pizza i ugnen. Botten är gjord på grahamsmjöl och jag har inte fullt så mycket ost på. 

Ja absolut, jag är fullt medveten om att jag kommer tappa fett en massa massa mer om jag lever på keso och avokado fram tills att jag har nått min idealfigur. Men hur kul är det? 
Att äta ska faktiskt vara kul. Men man kan tänka till lite. Byta ut dom snabba kolhydraterna mot långsamma. 

I morgon ska jag gå på Rachels spinnig på Forsgrenskabadet. Och det säger jag er, hon är H-Å-R-D. Förra veckan klämde jag i så hårt att jag fick en astmaattack ochn var tvungen att kliva av cykeln efter 20 minuter. Så bricanylen kommer få vara med den också.


Ska under morgondagen lägga upp träningsplanen för v. 43 :)

Nu ska jag äta min Pizza och dricka mineralvatten <3

god morgon Söndag.

Igårkväll så drack jag vin. En hel del faktiskt. Nu är jag mör i skallen och i magen.

Upproret i magen ledde till en frukost bestående av Två stekta korvar och keso. ja, alltid keso! Jag hade lite majs och rödlök till. smarrigt smarrigt. 

Idag är en vilodag. Dels för att jag har tränat mycket den här veckan så jag måste låta kroppen återhämta sig på så sätt och dels också för att jag drack vin. Alkohol behöver kroppen också återhämta sig ifrån. Soffläge är alltså helt och hållet godkänt som dagsplan.

Jag sitter i stunden och längtar efter att mitt paket från sportamore.se ska komma. Jag har beställt nya sportBHar och jag är supertaggad på att dom ska komma! Det är tag 3 betala för 2 så helt och klart värt det! 

Nike New Nike Pro Bra
Nike New Nike Pro Bra
Nike New Nike Pro Bra
Jag tycker att dom är superfina! Verkar som en bra modell. Men jag ska utvärdera dom imorgon. Ett spinnpass och instruktör på vattengympan borde vara prov nog.

Nu kurrar det i magen igen, så ska nog äta lite lunch strax. 

På återseende!

En härlig start på lördagen.

Allra första skall jag svara på en kommentar;

Om målet är fettreducering och inte viktminskning så är väl invägning ingen vidare relevant mätmetod för att se förbättringar/försämringar. Någon form av fettmätning är väl det som gäller i så fall, typ caliper, just saying..

Och det är givetvis att väga sig ensamt inte visar på några stora resultat. Däremot så kommer en minskning synas och tillsammans med mätningar, vilket jag otydligt inte skrev att även mätningar kommer att ske, kan man se ett trevligt resultat. Vi har förvisso fettmättningsutrustad våg men sen kan man också fundera på hur bra den egentligen är. Men till en början kommer vågen visa neråt. Om man visar plus i både mätning och vikt så visar det ju på att man slavat, jag tänker då främst på magpartiet där merparten av min övervikt sitter. Jag är ju för dom som känner mig inte benådad med en "jämn" övervikt utan allt sitter på mage och rygg. En lite klick under hakan också men det är förbisebart.
Men jag tycker det var ett bra påpekande när jag visade brist i att förklara fullt ut!

Dagen började med min klassiska frukost;
Keso och ganska mager skinka tillsammans med en Wasasportknäckeskiva med ost på.
Jag älskar denna frukost. Jag tröttnar typ aldrig! Yum <3

Sen har jag jobbat idag, ett pass vattengympa på GIH-badet och jag hade hela 10 deltagare idag! Till historien hör att denna vattengympa startade för två veckor sen och första veckan kom det en enda. Detta p.g.a. bristande reklam. Så det blev till att ställa in. Men förra veckan hade det ökat till 4 stycken så jag körde järnet med de fyra tappra aspiranterna. Men idag känndes det tiptopp! 10 deltagare och dom var helt slut när dom gick från passet. Alla var nöjda. Sånt får en att älska sitt instruktörsyrke. Till våren kommer jag bli spinninginstruktör också. Så nu resten av året ska jag gå på spinning minst 2 dagar i veckan. Helst fler. Efter nyår kommer jag sitta på cykeln så många dagar i veckan jag kan ^^
En stund senare befann jag mig inne på gymmet. Körde lite Crosstrainer för att få upp pulsen igen. Efter mina tio minuter på CTn så körde jag skiten ur axlar och biceps. Jag är fortfarnade lite skakig ;) På det körde jag på lite extra med CTn igen för att pumpa ut den sista energin, jag gick från GIH och mådde lätt illa.

Marcus
han gjorde bedriften att åter igen slå personbästa på milen. Idag sprang han en mil på 51 minuter och 29 sekunder. Det är strongt! Men det står ju också en lite figur med horn (alt. flickvän) och tvingar honom att öka i intervaller. 

Till lunch lagades här en toppengod korvstroganoff.
Omnomnom
Eftersom att jag brassade på ordentligt har jag lite råris till stroganoffen.
Vi använder alltid kycklingkorv eftersom den har högre köttprocent än vad vanlig falukorv har. Så kesonörd som jag är. När man styrketränar behöver man protein, massor av protein och då använder jag mig till stor del av keso men också lite proteinpulver emellanåt.

och kommetera gärna. Det är alltid uppkattat med åsikter. Så länge man kan lägga upp det man vill säga på ett sjysst sätt ^^

Motivation.

Jag hej och välkomna säger man väl.
Detta är en blogg som handlar om träning och fettreducering.

Men varför säger jag så? varför inte det vanliga klyschiga ordet viktminskning? jo för att jag själv är av den börd att jag gärna styrketränar. Vilket i gör att jag faktiskt bränner mer, men i samband med att min muskler växer så kommer jag inte se resultatet i vågen. För muskler väger mer än fett.

Så nu tänker jag att jag ska samla på mig en bunt läsare som kommer klaga om jag fuskar. Så nu blir det till att köra på allvar.
Dock tänker jag Ge mig själv lite tjyvstart. Jag tänker inte ställa mig på våge förräns fredag nästa vecka. Och ta det som min startvikt. Det är mestadels för att jag vet att jag lagt på mig något kilo. Jag förnekar alltså sanningen och låter mig själv få lite uppskov med själva "invägningen".

Min Sambo har jag redan lyckats få igång så han har tappt 15 kilo, och det är inte många kvar. Men jag vill inte köra helt själv så jag låter (tvingar) Karln att ställa upp och låta sin träning bli offentlig.

Imorgon ska Han springa en mil och jag ska leda vattengympa samt ta en tripp inpå gymmet.

Schululu :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0