Jahapp nähäpp.

Tydligen har inte det inlägg jag lagt upp här om dagen kommit med. 
Men det var ändå oviktigt. Så jag överlever.

Har fått veta att min basala ämnesosättning (dvs om jag skulle ligga i sängen ett helt dygn utan att vara sjuk) ligger på 1700 kalorier. Sen hela konceptet att gå och stå och sitta, ja å i mitt fall ha vattengympa eller träna också kräver ju sin del i kalorier också. Men just ligga ner i 24timmar så är det uträknat att jag bränner drygt 1700 kcal. Men vi får se om läkaren säger samma sak. Jag tänker fortfarande testa sköldkörtelns kompetens.

Och det mesta annat.
Ja jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Börjar på ny matdagbok imorn. Dels för att utesluta bara gluten, och dels för att jag ska bli bättre på att försöka mäta hur mycket jag äter. Jag orkade inte från början men nu börjar det bli viktigt. :PBitter kvinna smälter sakta bort och fram blommar jag igen.

Jag har som kanske märks haft en dålig dag. Men jag mår bättre nu.

Har läst på lite och jag tänker kolla min sköldkörtel, kan ju faktiskt vara en del av problemet. Sen tänkte jag kolla upp min sömnapné, eftersom min far påstått detta i flera år. Och stackars Marcus som oroligt berättat för mig att han vaknat mitt i natten och jag inte andats.
 
Följaden sida tycker jag är jättebra;
http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt#16

I och med de senaste inläggen så kändes detta så värt att få läsa;

"Särskilt yngre överviktiga män kan ibland snabbt gå ner tiotals kilo bara av att sluta dricka stora mängder läsk och äta godis"

Marcus dricker nästan aldrig läsk idag, men när vi träffades drack han läsk typ varje dag. Så att läsa det lyfte min dag en hel del.

Men cred till käre vännen C som jag så sällan hör och ser nånting av. Hans skruvade syn på livet kan alltid muntra upp.


Lusten, orken, suget.

Finns inte. Den är helt spårlöst bort. Undrar varför.

Jag vill bara dra ett täcke över huvudet och inte komma fram. För jag orkar verkligen inte!!
Jag vill inte gå hemifrån, jag hatar att se mig i spegeln och allt bara rasar. Utom kilona. Och till råga på allt så gör min sambo ingenting annat än att gå ner i vikt!!!!!!!

Skit skit skit. 

Det värsta är att jag bestämmer vad som får finnas hemma och inte, jag styr ganska mycket över hans matvanor. Och ser till att han kommer iväg till gymmet. FAAAN. Varför går det på honom men inte på mig!?!?!
Jag menar, jag tränar ju som en jävla dåre! och jag rör på mig hela fucking tiden. Plus att jag är instruktör och hoppar och studsar en massa jag inte ens räknar som träning!!

Jag orkar inte mer. jag gör verkligen inte det!

BLÄ.

Jag vet inte vad jag gör för fel!!!!

jag äter vad jag tycker är lagom. det händer ingenting. Jag äter mer. Det händer ingenting. Jag orkar inte. Så mycket som jag tränar borde jag kunna äta vafan som helst!!!! På riktigt. Jag går minst 10'000 steg per dag och tränar som allra minst fyra dagar i veckan. Och då är det ganska länge.

Snart kommer jag börja gå på diet igen. Så är det. Svältdieter verkar vara det enda som funkar på mig, vilket suger för jag mår inte bra när jag går på dom. Sist började jag röka igen. Inte bra.

Jag ska klura på det. För jag är satans trött på det här!

En kortis.

Det blir ett kort inlägg.
Idag promenerade jag till teatern, sen åkte jag vidare till Forsgrenska för 30 min spinn och 55 min Box. Toppen, handskar invigda. Dock hade jag fett ont i magen! känns som magkatarr nästan. 
Men jag tror jag vet varför.
Förlite vatten för många barer. Var dålig och ersatte lunchen med 2 bars och två mandariner. Sen har jag ätit två mellanmål bestående av en bar. 

Dålig matdag. 
Men jag ska bättra mig. Ibland har man slarviga dagar. 

Men jag tycker synd om min mage.. =( Hoppas på att det blir bättre snart, jag kände mig dålig som inte kunde maxprestera, men jag var kvar så det får vara bra. 

Just nu är jag uppe i 8700 steg (jag har den inte på när jag sitter på cykeln) Så det blir nog en kvällspromenad på innergården för att få ihop de 1300 stegen för ingen dag kommer jag tillåta mig själv att ligga under 10'000 steg per dag.

Haha det blev inte så kort xP

15 000 steg senare och försvunnen motivation är tillbaka!

Jag har börjat räkna steg och idag blev det hela 15'000! Målet är att ligga på över 10'000 varje dag. De två senaste dagarna har jag ju lyckats med råge :)

Efter morgonens vattengympa gick jag in i spinnsalen och satten mig i instruktörscykeln och provade till olika låtar. Det kändes asbra och jag hittade tillbaka till min motivation. Där ligger den, jag ska bli instruktör och jag behöver min benstyrka och min kondition!

Ohohoh.. Morgondagen bjuder på Teater (jag är teaterlärare/teaterlärarassistent på ett ställe som heter Miniteatern) tänkte promenera dit för att få lite steg ;) Efteråt tänkte jag gå på 30 min spinning och ett Boxpass, så jag kan inviga mina nya boxhandskar! :D

TAGGAD.  <3

WOHO!

Idag kom mitt paket från gymgrossisten. 
Fullt med Olika powerbars, mellanmål som kanske kroppen accepterar som att jag äter tillräckligt?

Vi får se. 

Jag har lite segt med motiviation. Men jag lovar att skriva ordentligt på onsdag när jag har tid.

idag har jag gått 14 700 steg å det lär inte bli så många fler.
Dock blev det ingen vattengympa och inte heller egenträning, någon kräktes i bassängen och sen var det kaos. Så jag tar igen det imorn! ;)

Hejs

Idag är idag.

Och jag ska gå hemifrån nu. I mina nya reebok tonings. En promenad till jobbet, brukar ta en 50 minuter så det blir en skön walk. 

Jag ska försöka ta det lite lugnt med all träningen för jag är inte redo att äta mer. 
Det är jobbigt och påfrestande. Men jag ska gå igenom med Tom, helst idag vad jag kan och inte kan göra. Suck. 

Tom är alltså min PT.

Nu måste jag gå.

Svejs.

En såndär period.

Det var väl fel vecka att hoppa på en utmaning.
Inte för att jag inte klarar av det utan för att det blev en lite krogrunda som avrundades med Donken i torsdags och igår var vi på allt om hälsamässan och matmässan. Vi provade praktiskt taget allt, sött som surt, ost som kött. Allt utom nötter. 

Så hur gick det med utmaningen? Njää. helt enkelt. Inte denna gång. Men jag är inte den som anmäler mig och skiter i. Det är fel och dåligt. Så jag visar vit flagga, erkänner mig förlorad denna gång och tar ett djupt andetag. Nästa gång ska jag inte bara lyckas, utan också vinna.

Denna vecka har jag inte träna särskilt mycket. Måndag, tisdag torsdag har varit träningsdagar men jag har ändå varit aktiv med vattengympa onsdag och Lördag. 
Sen har jag stressat som en galning och det är där problemet är. Jag ska imorgon förmiddag disponera mina dagar och se till så att det görs rätt och bra. Äta fel uppstår när man inte har en planering. Jag kan planera. 

Så är status. Idag har jag legat på soffan, och tänker ligga kvar här hela dagen.
Jag tänkte träna, men insåg att jag hade bara tränat för att jag kände mig "tvungen". Då är det bättre med en extra vilodag och köra lite hårdade imorn. Yepyep.

Ibland så går tiden bara så jävla fort!

Jag har stressat järnet i några dagar nu.

Jag avrundade med att dra i mig fyra öl och ett glas vin igårkväll. Bara för att leva som om det inte finns en morgondag. Kanske inte bästa att göra när man ska skippa godis och annat skräp. Men jag har inte sötsakat mig eller druckit läsk så jag ger mig själv ett halvt fel för ölen.

Idag mår jag ändå bra. Men jag ska inte dricka något förräns den 15e December när nära väns födelsedag firas. Om ens då. Det får humöret avgöra. 

Dock kan jag säga att jag har bra aptit idag! Det kanske är det jag behöver med andra ord. Jag kör vägning och mätning imorgon bitti istället. 

Dagens bästa var dock när annan nära vän erbjöd mig att bada i badkar. Åh. Jag har inte mått så bra bra och känt mig så lugn sen jag vet inte när. Det är helt enkelt bestämt. Vi ska ha badkar!
Jag behöver kunna vara lugn.

Imorn är det vattengympa och träning igen. 
Tagga till!

hej hopp.

Men arggggh.

Idag är en bajsdag!

Jag känner mig omotiverad och ledsen och det hjälper inte att mina jobbarkompisar säger att dom tror att jag äter för lite. (Seriöst?) Det värsta är att det är ju inte lekmän jag har och göra med. Jag jobbar på en sim- och idrottshall och där kryllar det ju av logiska själv med PTs, kostrådgivare och andra med relevanta utbildningar.

Min största ångest är att äta förmycket igen. Jag är livrädd för att gå upp i vikt. Det är min stora ångest här i livet. 

Men det är inte rättvist, i hela min tonår åt jag som en sportare och rörde på mig som en normal människa. Nu äter jag som jag anser är normalt att äta och jag lever som en sportare, alltså jag är en sportare!

SKIT.
Min dag suger. Nu ska jag sova så jag kan gå upp och gå på spinning imorn. -.-

Vikt.

Jag har inte sagt det men jag har skaffat mig en PT. WOHO!
Han heter Tom och är toppen. Jag är ju motiverad av egen vilja men han ska se över hur mycket jag rör mig på en dag och hur mycket jag äter och dra i lite trådar helt enkelt. 

Men vi bestämde också för att chilla lite med styrketräningen. Jag kan gå på pass som Bodypump eftersom det inte handlar om att bygga muskler. Samma sak är core och multi bra grejer för att behålla styrka men inte bygga mer. Så det blev visst mer viktblogg än jag tänkt mig att det skulle bli.

Därför så tänkte jag anmäla min blogg till www.vitkbloggar.se
.


Så jag tänkte joina!
I hopp om att få fler läsare och därför ännu mer motivation!

Att kämpa med andra.

Jag tänkte joina en utmaning och inte äta sötsaker eller skräp av något slag denna vecka. 
Jag vet att det är onsdag men fem dagar är bättre än inte.

Jag känner att jag behöver detta eftersom det slinker ner en massa onödiga bitar mörk mintchokald. Det går säkert 300g i veckan. vilket jag tycker är mycket!

Vill du också vara med? kolla in;
http://sameoldstories.blogg.se/2011/november/veckans-utmaning-2.html#comment

Jag tycker det är ett jättebra initiativ!!

Så jag är med! :)

Jag och Mode.

Jag har varit urusel på att blogga. Men jag blev inkallad tidigare till jobbat igår så det blev ingen spinning, men efter vattengympan stannade jag och sprang först 20 minuter och sen satt jag på cykeln i ytterligare 20. 

Idag kom jag till simhallen vid 06.30 och såhär såg dagen ut;
vattengympa, kassa, kort lunch, simskola, 20 min löpband, 20 min crosstrainer, 20 min cykel och då var klockan helt plötsligt 16.45 och jag sprang iväg för att åka till Västertorp och köra ytterligare en vattengympa. Full upp?
OM!?

Men nu mode. Min syn på sportmode är att det ska vara bekvämt och funktionellt. 
Sen tycker jag att det är på modet att "ha/göra" det själv. 
Exempelvis, Går du på boxpass? Köp dina egna boxhandskar! Det är fräschare, och man känner sig ganska mer pepp om man har egna!

Casall Training gloves
http://www.sportamore.se/produkt/7357-casall-training-gloves-svart

Casall Fight/Training gloves
http://www.sportamore.se/produkt/7358-casall-training-gloves-svartvit

Här är några billiga, snygga exempel.

Yogamatta är också ett exempel. Gymmets egna mattor vet man aldrig vem som har svettats på, så ha med en egen är alltid trevligt för egen komfort!
För en bra matta får man ge en 400:- men det är helt klart värt att andvända!

Master Pilatesmatta
http://www.sportamore.se/produkt/8205-master-pilatermatta-blagron


Casall Yoga mat position 4mm
http://www.sportamore.se/produkt/19784-casall-yoga-mat-position-4mm-svartgra
Denna svarta Yogamatta har jag själv. Den är toppen eftersom den har ett band man fäster runt om den hopprullade mattan så man kan bära med sig den på axeln. Toppenbra!

Stegräknare.
Jag är svag för konceptet stegräknare. Det är ett modernt enkelt sätt man kan känna sig duktig när man går mycket. Det gör också så att man gärna tar den längre vägen för att få lite extrasteg. Så en stegräknare som har till uppgift att räkna steg brukar kunna bidraga till ännu fler steg. Jag väntar på att min nya stegräknare ska trilla ner i brevlådan. Woopwoop!


Silva Ex Step
http://www.sportamore.se/produkt/silva-ex-step-uni
En enkel räknare för den som är ute efter just räkna steg.


Silva Ex10 Plus
http://www.sportamore.se/produkt/13966-silva-ex10-plus-uni
En liten mer avancerad räknare som räknar steg, distans och kalorier! Mycket kul om man är intresserad av lite mer än bara stegräkning. Jag tycker den är sjukt snygg!

Lite tips från det modet jag ser och engagerar mig i. Hoppas ni inspireras lite!

När hjärnan vinner och begäret inte riktigt finns längre.

I fredags var vi på minihalloweenfest. (dvs vi var fyra personer som klädde ut oss lite halvhjärtat och åt massa onyttigt).

Jag insåg när jag åt maräng att jag tycker inte om söta saker på det sättet. Däremot uppskattade jag popcornskålen kanske lite för länge. Men även morötterna som stod framme var uppskattat. 

Dock så är jag löjligt förtjust i mörk mintchoklad och just idag när det kurrade lite i magen till frukost så låg det där. Fyra bitar av härlig mörk mintchoklad. Bara en eller två bitar kan väl inte skada?
NEJ! sa jag till mig själv, reste mig upp och tog med mig chokladen ut i köket och stoppade ner den i lådan. Där den hör hemma när det inte är dags för lite mys. 
Då var jag stolt med mig själv. 

Anledningen till varför det inte kom något mer blogginlägg igår var för att Jag gjorde en supergod potatis och purjolökssoppa och när denne skulle mixas så lyckades jag mixa så det sprutade över hela mina armar. Huden mår ganska bra idag. Men den är lite öm faktiskt.

Idag är jag inte motiverad till att träna. wää. MEN jag SKA gå på Rachels spinning idag. 

och glöm inte rabatten hos sportamore.se! Hela 10% Onsdag är sista dagen!

Hej hej!

Ingen spännande rubrik idag inte. 

Just nu sitter jag och försöker hitta ett bra sätt att torka hallon på. Jag tänkte göra torkade hallonremmar själv. Jag såg att Renée Voltaire har sånna men det kostade så hutlöst mycket pengar så jag tänkte att jag ska göra egna. Goda och nyttiga helt enkelt.

I övrigt är det städning som står på Schemat, jag är så trött på att det ser ut som det gör. Så det blir gott om vardagsmotion idag ;)

Jag sätter mig och bloggar lite mer sen idag ^^

Ni kommer väl ihåg att ni får 10% rabatt hos sportamore om ni anger koden itsonlyinthehead


Ibland är det skönt att vara själv.

Idag är en sån dag. Och nu har jag gjort supergod mat!

KESOPLÄTTAR!

Jag höftar lite när jag gör mina. Keso, ägg och så hade jag i lite grahamsmjöl och lite fiberhusk. blanda klicka i och stek.
Till detta har jag kalkonbacon och lite grönsallad. Jag hade föredragit morot men insåg att vi hade inga kvar! Jag tyckte att lite drottningsylt var på sin plats och till allt detta så ett härligt glas mjölk!

Nu börjar min helg.

Nu har jag kört min lördagsmorgonvattengympa, ingen utskällning livet känns bra.

Jag skippade träningen eftersom jag drack tre glas vin igår. Hellre en vilodag förmycket än förlite tänker jag när det gäller alkohol.

Tror det blir en powerwalk imorn. Kan kanske bli en springtur också. Man vet aldrig ;)Viktkoll v.1

Okej, nu har det alltså gått en vecka och reslutatet är;
Vikt:
84,3
midjemått:
90
underbystenmått:
93.5

Mja, lite reslutat har det minsann blivit!
Men på bara en vecka kan man inte räkna med enorma resultat. Men detta är rätt riktning.

En bra påfyllning efter träning.

Jag har ätit jättesmarrigt!

I botten ligger det fullkornspasta och isbergssallad med lite av min egengjorda dressing.
I mitten någonstans ligger det majs och i övrigt är det den mat ni ser. Strimlad kalkon, keso, fetaost och i kanten finns lite extra dressing.

Det är gott och nyttigt efter ett hårt träningspass! 

Fetaost är så gott. Jag har hittat en jag gillar så vi köpte på oss ett lager!

Intensiv glädje.

Jag sitter i skrivande stund och trampar ur på en cykel i gymmet. Jag unade mig själv en sovmorgon och fick lite bråttom till gymmet.

Dagens träning har bestått av
55 minuter bodypump,
30 min på löpbandet och
15 min på crosstrainern.

Nu sitter jag här och trampar så lungt, så lugnt och njuter.
Nu tänker jag surfa runr lite innan jag kliver av och åker hem och äter.

Jag har ju en mätning/vägning att publicera också!


Slut i kroppen men pigg i huvudet.

Såhär bra har jag inte mått på länge! Sådär härligt slut i kroppen men ändå så klar i huvudet! Toppenskönt.

Det är med glädje jag sätter mig i kassan och ler åt dom som ska få uppleva samma känsla som jag gör just nu!

Jag bjuder på en bild på mig som råkade bli smygreklam för marabou :P


Dags att träna!

Besiktningen gick snabbt så jag hinner gå på spinning och core som jag brukar på torsdagar!

Jag är sjukt taggad trots att jag är mör i benen efter gårdagens multi. Men det är ju idag som framstegen kommer dyka upp, idag 

Kul att få lite seriösa kommentarer också! toppenskoj! 

Ni kommer väl ihåg att ni får 10% rabatt hos sportamore om ni anger koden itsonlyinthehead

Omnom i bilen.

Idag blev det upp tidigt eftersom det ska komma en kontrollant och kolla på lägenheten som jag snart inte har kvae. Bilen har vi placerad på stora essingen och när vi kom dit så var ett konditori vid namn Karin på ön så vi bestämde oss för att köpa där!

Valnötsbrödet är en stimulans för smaklökarna utan dess like!


En portion förmycket och dåsigheten smyger sig på.

Som inlägget innan förtäljde, så har jag tränat idag. Jag mår inte dåligt trots att jag kände mig krasslig i halsen. Tvärt om känner jag mig piggare på friskhetsnivån.
Däremot är jag tvärtrött just nu efter en supergod middag på oxfilé med rotfrukter. Det blev en extraportion som jag egentligen inte behövde, såhär i efterhand. Men det var gott och om man bara okynnesäter någon gång ytterst sällan så kommer man inte att dö av det. :P

Men nu tänker jag mysa ner mig i soffan med min käre sambo och titta på film och dricka mineralvatten.

Let's go.

Jag trotsar krassligheten och tänker gå på core och multi. Hejja mig!!


Löpare.

Jag tänkte att jag skulle bli löpare. Jag ser ju hur Marcus springer som en dåre, han springer ju en mil på 52min och 39 sekunder. Och jag tänkte att jag skulle anta den utmaningen! Jaag kan ju inte låta Marcus vinna, jag ska ju alltid vara bäst! ;)

Men vädret börjar kyla på och jag kikar runt lite. Det här understället verkar vara lagom för mig och min nybörjarstart.
Craft Basic 2-Pack Wmn
http://www.sportamore.se/produkt/18649-craft-basic-2-pack-wmn-w-svartsvart

Vad säger ni? Lagom nybörjarsnygg?

Kom ihåg att du som läser har tillochmed den 9e denna månad 10% rabatt hos sportamore om du anger koden itsonlyinthehead :)

Sportamore.se och 10% rabatt

Från nu och till den 9e November så får ni 10% rabatt om ni anger itsonlyinthehead som rabattkod!

Sportamore.se har ett toppenutbud och dom följande dagarna kommer jag lägga upp lite som jag tycker är höstens bästa! :)


Nyttja detta ordentligt nu! :)

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Lite yr, fortfarande trött och nya starkare känningar i halsen. Happ. Då blir det till att vila. Jag hoppade över träningen och är nästan hemma nu.

Ska äta lite mat och sova typ 5 timmar, har simskola ikväll. Jag Vill försöka orka träna imorn!! Men jag nöjer mig med en promenad till jobbet om jag inte är helt kry imorn.


Uppe med tuppen

Nu sitter jag på tunnelbanan. Jag är toktrött men brukar släppa väl i simhallen.
Det gick inte att komma upp så blev till å slänga i sig frukosten. Jätteminus i hälsopoängen.

Mörkret har en trist effekt. Det är dags att börja äta D-Vitaminstillskott.

Vad är era bästa vaknatips?


RSS 2.0